Ajankohtaista | Kotkan OMT-Fysio 30v.
Kotkan OMT-Fysio 30v.

Kotkan OMT-Fysion historiaa

Kotkan OMT-Fysio Ky on perustettu elokuussa 1983, silloiselta nimeltään Kotkan Fysikaalinen Keskus.
Fysioterapeutit Ilkka Korhonen ja Anne Asp toteuttivat haaveensa ja perustivat yksityisen fysikaalisen hoitolaitoksen.
Vuonna 1989 Anne Asp muutti perheineen Joensuuhun ja hänen tilalleen astui fysioterapeutti Vesa Lehtola.

Toimitilat

Toimitilat sijaitsivat aluksi Kotkan Lääkärikeskuksen yhteydessä, Kotkankatu 10:ssä, kolmannessa kerroksessa ja vuonna 1986 oli muutto saman talon neljänteen kerrokseen. Nykyisiin toimitiloihin ns. vanhan Sokoksen taloon, Kirkkokatu 21 muutettiin 1.4.2011.
Tilat ovat nykyaikaiset ja räätälöity juuri meille sopiviksi. Hoitohuoneita on viisi. Tämän lisäksi toimitiloissa on viihtyisä odotustila, tuki- ja liikuntaelinongelmiin tarkoitettu Dr.Wolff-harjoitussali, S 3 Check - testauslaite, naisten - ja miesten pukuhuoneet wc- ja suihkutiloineen sekä henkilökunnan sosiaaliset tilat. Kokonaispinta-ala on noin 200 m2.

Henkilökunta

Kotkan OMT-Fysion henkilökuntaan kuuluvat pääosakkaidensa, Ilkka Korhosen ja Vesa Lehtolan lisäksi fysio/lymfaterapeutti Tuula Kesseli, fysioterapeutti Tero Somervuori sekä toimistosihteeri Paula Lindqvist.

Fysioterapia Kotkan OMT-Fysiossa

Nykykäytännön mukaisesti fysioterapiakeskukset pyrkivät erikoistumaan jonkin hoitosuuntauksen taitajiksi unohtamatta kuitenkaan fysioterapian laajaa kokonaisuutta.
Kotkan OMT-Fysion toiminnan toiminta-ajatuksena on tuottaa korkealaatuisia ja tuloksellisia fysioterapiapalveluja tuki-ja liikunta- ongelmaisille asiakkaille.
Fysioterapeutit Ilkka Korhonen ja Vesa Lehtola ovat molemmat erikoistuneet OMT-fysioterapiaan, joka on ammattikunnan arvostetuin ja vaativin nikamien ja nivelten tutkimiseen ja hoitoon perehdyttävä tutkinto. Monipuolisuutensa ansiosta em. tutkinto helpottaa asiakkaan tutkimista ja spesifin tutkimisen perusteella hoidon kohde on tarkemmin määriteltävissä. Tehokkaampi ja tuloksellisempi fysioterapia on asiakkaan ja yhteiskunnan kannalta taloudellista.

OMT-fysioterapeutti Ilkka Korhonen on suorittanut myös fysioterapeuteille suunnatun akupunktuurikoulutuksen. Akupunktiota käytetään fysioterapian ohella menestyksekkäästi esimerkiksi jännitysniskojen ja pitkittyneiden nivelkipujen hoitoon.

OMT-fysioterapeutti Vesa Lehtola on valmistunut terveystieteiden maisteriksi (pääaineena liikuntalääketiede) Kuopion yliopistosta v. 2004. Hän on suorittanut myös työterveyshuollon ns. pitkän kurssin.
Suomen Fysioterapialiiton hallitus on nimennyt hänet myös TULE-fysioterapian erikoisasiantuntijaksi.

Fysio/lymfaterapeutti Tuula Kesselin osaamiseen kuuluu erilaisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoito, lymfaterapia sekä erilaisten ryhmien ohjaaminen.

Fysioterapeutti Tero Somervuoren osaamiseen kuuluvat erilaisten tuki- ja liikuntaelinsairauksein hoito sekä alaraajaongelmien toiminnallinen tutkiminen ja hoitaminen.

Toimistosihteeri Paula Lindqvistin vastuualueena on yrityksen asiakaspalvelu, ajanvaraus, taloushallinta, tietojenkäsittely ja laatuasiat.