Hoidot ja palvelut | Tasapainon testaus
Tasapainontestaus

Tasapainoaisti koostuu kolmesta osasta:

  • liike-elimestä (sisäkorvan kaarikäytävät)
  • sisäkorvan kuulokivielimestä, ja mm.
  • lihaksissa olevista reseptoreista, jotka muodostavat asentoaistin.

Liike-elin aistii kulmakiihtyvyyksiä, kuulokivielin aistii suoraviivaisia kiihtyvyyksiä ja asentoaisti kertoo kehon eri osien asennosta toisiinsa nähden.

Tasapainoaistin häiriintyminen aiheuttaa huimausta ja pahoinvointia ja fysiologiassa puhutaan aistiharhoista. Tasapainoa voivat häiritä Ménièren tauti, sisäkorvan tulehdus, paha nuha ja moni muu sairaus. Sitä voi tilapäisesti häiritä myös nopeat ja voimakkaat liikkeet, esimerkiksi ajaminen karusellissa.

Tasapainoaistiin liittyy myös niveltunto, pimeässäkin tiedetään missä asennossa jalka tai käsi on ja tasapainoon liittyy paljon opittuja toimintoja.


Pitkittynyt kiputila missä tahansa kehonosassa häiritsee tasapainoa


Kotkan OMT-Fysion S-3 Balance Check- laitteella suoritettu tasapainotesti on luotettava keino mitata seisoma-asennon tasapainoa. Kotkan OMT-Fysion tasapainotestin tuloksen perusteella tutkittavalle laaditaan yksilölliset jatkoharjoitteet.

Toimisto tiedottaa:
Arvoisat asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Kotkan OMT-Fysion liiketoiminta on myyty Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy:lle. Toimintamme jatkuu täysin entisellään. Ajanvaraus on entiseen tapaan joko puhelimitse 05 2110 900 tai nettisivulla www.kotkanomt-fysio.fi. Kotkan OMT-Fysion koko henkilökunta siirtyy innokkaasti uuden toimijan siipien alle. Coronarian ja meidän arvot kohtaavat meille tärkeissä asioissa (ammattitaito ja asiakaslähtöisyys). Myös suomalaisuus omistuksessa ratkaisi yrityskaupan toteutumisen.

KOTKAN OMT-FYSIO KANTAAN 3.4.2018

Olemme tänään ottaneet käyttöön Potilastiedon arkistoinnin. Tutustuthan Potilastiedon arkistoon ja Omakanta-palveluun jo ennen ensimmäistä käyntiäsi osoitteessa www.kanta.fi.
Toivomme tämän lisäävän asiakastyytyväisyyttä sekä -turvallisuutta.

TERO SOMERVUORI OMT-KOULUTUKSEEN

Kotkan OMT-Fysion fysioterapeutti Tero Somervuori on tullut valituksi OMT-erikoistumiskoulutukseen. Koulutus ajoittuu vuosien 2018-2020 välille, mutta Teron vastaanotto Kotkan OMT-Fysiossa jatkuu tuonakin aikana neljänä päivänä viikossa.

KELA:N SUORAKORVAUSJÄRJESTELMÄ KUULUU PALVELUUMME!

Kotkan OMT-Fysio:
Avoinna:
ma, ti, to 8.00 - 18.00
ke ja pe 8.00 - 16.00.

Ajanvaraus normaalisti
ma - pe klo 8.00 - 15.30
Puhelinajanvaraus ark. 8.00 - 15.30.

Puhelin (05) 211 0900
Kirkkokatu 21, 2 krs.(Medituuli)
48100 Kotka.

Sähköposti:
toimisto@kotkanomt-fysio.fi
webmaster