Hoidot ja palvelut | OMT-Fysioterapia
OMT - Fysioterapia

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT)

Ortopedinen manuaalinen terapia on TULE-ongelmien (tuki- ja liikuntaelin) fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelen yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä.
OMT sisältää ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun ja ongelmien uusiutumisen ehkäisyyn.

OMT:ssä käytetään fysikaalisten hoitojen lisäksi sekä manuaalisia käsittelyitä (=terapeutin suorittamia), tarvittaessa manipulaatiota että aktiivisia harjoitteita (=terapeutin potilaalle ohjaamia) nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi.


OMT:ssä hoito perustuu ongelmien syiden selvittämiseen mahdollisen lääkärin lähetteen (tutkimus ja hoitomääräys, SV 3) ja alkututkimuksen avulla. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa mahdollisimman hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti.

OMT-fysioterapeutin koulutus kestää 3,5 vuotta fysioterapeutin koulutuksen lisäksi. Koulutukseen valitaan pääsykokeilla vähintään 2 vuotta työskennelleitä fysioterapeutteja.

OMT-fysioterapia on KELA:n korvaamaa kuten muukin fysioterapia.

Toimisto tiedottaa:
TERO SOMERVUORI OMT-KOULUTUKSEEN

Kotkan OMT-Fysion fysioterapeutti Tero Somervuori on tullut valituksi OMT-erikoistumiskoulutukseen. Koulutus ajoittuu vuosien 2018-2020 välille, mutta Teron vastaanotto Kotkan OMT-Fysiossa jatkuu tuonakin aikana neljänä päivänä viikossa.

Arvoisat asiakkaat!

Olemme ottaneet käyttöön 1.10. alkaen laskutuslisän 5€ pankkisiirron yhteydessä.

KELA:N SUORAKORVAUSJÄRJESTELMÄ KUULUU PALVELUUMME!

UUTTA! AURON-OLKAPÄÄRYHMÄ

Olkapääryhmä tarkoitettu olkapään ongelmista kärsiville henkilöille. Ryhmään voi osallistua fysioterapeutin alkututkimuksen jälkeen, jolloin varmistetaan ryhmään soveltuvuus ja paras mahdollinen hyöty.

Kotkan OMT-Fysio:
Avoinna:
ma, ti, to 8.00 - 18.00
ke ja pe 8.00 - 16.00.

Ajanvaraus normaalisti
ma - pe klo 8.00 - 15.30
Puhelinajanvaraus ark. 8.00 - 15.30.

Puhelin (05) 211 0900
Kirkkokatu 21, 2 krs.(Medituuli)
48100 Kotka.

Sähköposti:
toimisto@kotkanomt-fysio.fi
webmaster