Hoidot ja palvelut | Alaraajafysioterapia
Alaraajafysioterapia

Jalkojen virheasennot ovat yleisiä ja niistä kärsii jopa 45- 50 % suomalaisista.

Liikkumiseen tarvitsemme jalkojamme, otamme päivittäin tuhansia askeleita. Kivut, rasitukset ja vammat alaraajoissa rajoittavat normaalia liikkumistamme paikasta toiseen ja siten vaikeuttavat selviytymistä jokapäiväisissä askareissamme. Ongelmat jaloissa heijastuvat edelleen ylempiin kehonosiin ja päinvastoin, esimerkiksi selkäoireisina kuormitamme kipua välttääksemme alaraajoja virheellisesti.

Tapamme liikkua johtuu monista opituista ja perityistä tekijöistä.

Työ ja harrastukset, toisaalta sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten käytämme alaraajojamme ja voivat ajan myötä ohjata myös virheasentoihin.
Kovat ja tasaiset liikkumisalustat sekä jalkinevalinnat passivoivat jalkaterämme lihaksia, joiden tehtävä on tukea kaaria ja pitää jalka oikeassa asennossa. Virheellinen kuormitus nivelissä voi aiheuttaa nivelpintojen kulumista, tulehdusta ja kipua.
Tavallisimpia jalan virheasennon aikaansaamia ongelmia ovat vaivasenluut, kantakalvon ja achillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella.

Ota ensi askel lähemmäksi hyvää oloa ja valitse asiantuntija tukemaan jalkojesi hyvinvointia!

Jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeuttimme suorittaa alaraaja-analyysin, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Tehdyn analyysin perusteella fysioterapeutti saa tarpeelliset tiedot alaraajojen ongelmista.

Hoito-ohjelma saattaa sisältää myös manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä, kuuluvat tutkimukset ja hoito Kelan korvauksen piiriin.

Auron Alaraajatutkimus on Auron-ketjun yhteinen palvelu.

Auron toimii ja alaraajatutkimukseen voit hakeutua sinua lähinnä olevaan Auron toimipisteeseen. Kotkan OMT-Fysio on Auron-partneri.